Hygienia


Liikkeemme on terveysviranomaisten tarkastama, hyväksymä, ja valvoma. Ensiasennuskorujemme valmistusmateriaalit ovat Tukesin (Turvallisuus- ja kemikaalivirasto) turvalliseksi havaitsemia.
  
Käytämme ainoastaan kertakäyttöisiä neuloja.

Ei-kertakäyttöiset työvälineet (pihdit, sakset, venytyspuikot, skalpellit jne.) pestään ultraäänipesurissa antibakteerisessa liuoksessa, jonka jälkeen ne pakataan sterilointipusseihin, ja lopuksi steriloidaan vakuumiautoklaavissa.

Kaikki lävistystilanteessa käytettävät kulutustarvikkeet (paperit, vanupuikot jne.) ovat kertakäyttöisiä.

Lävistäjä käyttää aina uusia steriilejä kertakäyttöisiä kirurginhanskoja.

Lävistettävä alue merkitään antiseptisellä musteella, käyttäen kertakäyttöistä merkkaustikkua.

Työtasot ja asiakaspaikka desinfioidaan jokaisen asiakkaan jälkeen.

Kaikki likaiset välineet säilytetään erillisessä sterilointitilassa.

Ensiasennuskorut ovat käyttämättömiä, steriloituja ja steriilipakattuja, ja Eu:n nikkelidirektiivin mukaisia (nikkeliä irtoaa vähemmän kuin 0,2 μg/cm2 viikossa).


HUOM! Jokainen, asiakkaitaan kunnioittava, lävistysliike noudattaa näitä vähimmäisvaatimuksia.

Hygienisen työskentelyn ylläpitäminen luonnolisestikin tuo liikkeelle lisäkustannuksia, ja monet lävistyksiä tarjoavat liikkeet (kynsistudiot, kampaamot yms.) eivät olekaan valmiita siihen panostamaan. Suosittelemmekin välttämään liikkeitä, joissa lävistyksiä tehdään sivutoimisesti.

Valitettavasti, jopa Suomestakin, löytyy useita "alan liikkeitä", jotka eivät noudata näitä standardeja. Oman turvallisuutesi vuoksi, suosittelemme tarkkaavaisuuteen lävistysliikettä valittaessa.

VAROITUSMERKKEJÄ:

- lävistäjä käyttää lävistyksen (korvikset mukaanluettuna) tekemiseen "lävistyspyssyä"
- lävistäjä ei käytä kertakäyttöisiä suojahanskoja
- työvälineet ja/tai ensiasennuskorut eivät ole steriilipakattuja tai steriloitu juuri yksilöllisesti toimenpidettäsi varten
- liikkeestä ei löydy asianmukaisia sterilointivälineitä (autoklaavi, ultraäänipesuri) Terveysviranomaiset vaativat, että kyseiset laitteet löytyvät jokaisesta liikkeestä (ei esim. ketjun toisesta liikkeestä)
- liike ja/tai lävistäjä on epäsiisti (jos lävistäjä ei välitä itsensä ja liikkeensä hygieniasta, todennäköistä on ettei hän välitä myöskään sinun)
- lävistäjä hermostuu/vaivautuu tiedustellessasi hygieniaan ja turvallisuuteen liittyvistä asioista

LÄVISTYKSEN ON TARKOITUS KORISTAA VARTALOASI, EI VAARANTAA TERVEYTTÄSI!